Kategoriarkiv: midtfyns_bryghus

Forbudt fynsk øl hædret

Forbudt fynsk øl hædret

19-03-2011 P4 Fyn oplyser:

Danmarks nyhed inden for øl-verden er fra Fyn.

Det er Rough Snuff fra Midtfyns Bryghus.

Den blev Årets danske Ølnyhed 2010. Et kontroversielt valg fra Danske Øl-entusiaster, som står for kåringen.

Midtfyns Bryghus har ikke alene indkaldt en håndbrygger til at brygge vinderøllet, men har også taget ulovlige midler i brug ved at tilsætte snus. En tilsætning der senere fik Fødevarestyrelsen til at forbyde yderligere produktion, dog uden at tilbagekalde det øl der allerede er brygget!

Men Eddie Szweda, der ejer Midtfyns Bryghus er ikke så let at slå ud. Han vil forsøge at få Rough Snuff i produktion igen.

– Vi vil se, om vi kan argumentere lidt bedre for sagen og måske overbevise om, at den måde vi bruger snus på mere er et tilsætningsstof end en stor ingrediens. Det afgiver nogle smagsneauancer sidst i brygprocessen. Vi kan ikke love noget, men vi kan håbe på, at den kommer i produktion igen.

Vinderøllen, hvis fulde navn er Fisherman’s Ale Rough Snuff Håndbryg, er en mørk, stærk belgisk ale brygget af 7 forskellige malte, tilsat krydderier, kandis, rosinsirup, blæretang – og den famøse snus der nu har medført et forbud mod øllen. Bryggeren hedder Erik Nielsen og er oldermand i Svendborg Bryglaug.

Øl til blinde

Øl til blinde

15-02-2011 P4 Fyn oplyser:

Blinde skal også have mulighed for at finde den rigtige øl på butikshylden.

Det vil mikrobryggeriet Midtfyns Bryghus gøre noget ved.

Bryghuset vil fremover forsyne deres øl med blindskrift, så danskere med et synshandicap også ved, hvad der er i flaskerne.

I Dansk Blindesamfund glæder man sig over initiativet.

– Det sætter fokus på, hvor lidt der i virkeligheden skal til for at gøre forskellige fødevarer tilgængelige for personer med et synshandicap, siger Thorkild Olesen, landsformand for Dansk Blindesamfund.

Midtfyns Bryghus vil udvide

Midtfyns Bryghus vil udvide

31-03-2010 P4 Fyn oplyser:

Folket vil have midtfynsk øl!

I hvert fald i en sådan grad, at Midtfyns Bryghus har brug for mere plads. Derfor leder bryggeriejer Eddie Szwada nu efter mere kapital, så bryggeriet enten kan opkøbe den nuværende ejendom, hvor man bor til leje, eller finde et større sted. Det skriver Fyns Amts Avis.

Derfor udsteder bryghuset nu aktier, der skal give penge til projektet. Målet er at få solgt 1000 aktier til 2.000 kr. stykket.

Midtfyns Bryghus producerer 100.000 liter øl om året, og Eddie Szwada håber på, at det tal med tiden kan blive tredoblet.

Fynsk øl er årets bedste nye bryg

Fynsk øl er årets bedste nye bryg

20-03-2010 P4 Fyn oplyser:

For anden gang stod det lille Midtfyns Bryghus for Årets danske Ølnyhed. I et felt af 604 nye øl fra ikke mindre end 108 bryggerier blev Chili Treble en klar vinder.

Kun giganterne Ceres (Royal Unibrew) og Carlsberg har tidligere vundet afstemningen to gange, og for begges vedkommende med langt færre bryggerier og øl at konkurrere mod.

Midtfyns Bryghus vandt første gang i 2007, hvor fynsk-amerikaneren Eddie Szweda lige havde overtaget bryggeriet.

Eddie Szweda måtte knibe sig i armen:

– Det er ubeskriveligt. Den her øl er lavet af vore to brggere Jan og Jakob. det er dem, der har lavet opskriften. Og da vi lavede den her, troede vi slet ikke, at den ville blive så populær. Vi ville lave en elegant chilli-øl. Og regnede med, at kunne sælge måske 3000 flasker. Det er endt med noget helt andet, siger Eddie Szweda.

– Når jeg er due at holde foredrag om øl, er det den her Chilli øl alle vil vide mere om.

I modsætning til de sidste seks års vindere er Chili Treble ikke en mørk øl, men en lys, belgisk inspireret, Tripel. Styrken har Chili Treble dog tilfælles med de seneste års vindere…9,2 procent alkohol.

Lav din egen øl-is

Lav din egen øl-is

8-09-2009 P4 syd oplyser:

Henrik Leth Børsen opfandt en øl-is til sit eksamensprojekt på Esbjerg Mejeri.

Henrik har lavet en “hjemme-udgave” af isen. Så har du lyst til at smage en øl-is, så er opskriften her. Velbekomme!

Ingredienser:
0,33 l Midtfyns Stout

2 spsk. brun farin (vigtig for smag og konsistens)

6 æggeblommer

1/2 l fløde

Fremstilling:

1. Kog stouten ind sammen med den brune farin til ca. 1/3 (sirup), og lad den køle til 4-10 grader.

2. Pisk ægget til et stift skum.

3. Pisk fløden til flødeskum.

4. Vend forsigtigt æg og fløde sammen.

5. Vend forsigtigt siruppen i.

6. Frys blanding i fryseren med omrøring ca. hver halve time de første tre timer for at undgå krystaller

7. Serveres med samme stout som er benyttet og evt. lidt ølsirup og chokolade henover.

Danmarks første øl for blinde

Danmarks første øl for blinde

1-09-2009 TV2 Finans oplyser:

For første gang nogensinde bliver det muligt at købe en dansk produceret øl, hvor etiketten er skrevet med blindskrift.
ØlglasFoto: Colourbox

Bag projektet står Midtfyns Bryghus, Dansk Blindesamfund, Mantax Etikettering og Coop Danmark.

Der er tale om en håndbrygget, hemmelig øl, som Midtfyns Bryghus brygger i et begrænset antal, som kun udbydes til salg i Kvickly og SuperBrugsen, hvor de sælges i en begrænset periode.

I stedet for en traditionel etiket med navn og logo er etiketten blank, men mærker man efter, når man sidder med øllen i hånden, kan man føle sig frem til teksten, der ved hjælp af ny digital teknologi er præget ind i etiketten.

Kun forbrugere, som kan læse blindskrift, ved lige præcis, hvad der er i flasken.

200 års jubilæum

Projektet er sat i værk i anledning af, at det i år er 200 år siden, at Louis Braille, der opfandt blindskriften, blev født.

For hver øl, der sælges, doneres to kroner til Dansk Blindesamfund. Der vil desuden være mulighed for at donere yderligere beløb via en sms-indsamling på etiketten.

“Vi synes, det er et fantastisk projekt, fordi det på en fin måde sætter fokus på vi blindes situation. I øvrigt er vi mange ølentusiaster, der nu får lettere ved at finde den rigtig gode øl på hylden i supermarkedet,” siger landsformanden for Dansk Blindesamfund, Thorkild Olesen.

Sikker smagssans

Det var Mantax Etikettering, der gjorde indehaveren af Midtfyns Bryghus i Brobyværk, Eddie Szweda, opmærksom på de nye etiketteringsmuligheder. Og han var straks fyr og flamme og gik i gang med at udvikle en spændende øl til projektet.

“Jeg har mødt flere blinde ølentusiaster, når jeg har været rundt i landet og holde foredrag, Og deres smagssans har været meget sikker. Så vi har villet præstere det bedste, vi kunne for at både de – og alle andre ølinteresserede – kan få en god oplevelse,” siger Eddie Szweda.

Den nye øl fra Midtfyns Bryghus sælges i Kvickly og SuperBrugsen fra 31. august i en afgrænset periode. Prisen er 39,95 kr. for 50 cl., hvoraf de 2 kr. doneres til Dansk Blindesamfund.

Hollywood stopper fynsk øl

Hollywood stopper fynsk øl

26-03-2007 – P4 Fyn oplyser:

Det lille bryggeri – Midtfyns Bryghus i Brobyværk – må nu opgive at producere deres øl med navnet Braveheart.
Navnet på øllen er inspireret af Hollywoodfilmen Braveheart, som har Mel Gibson i hovedrollen.

Ophavsret krænket

Og selv om øllen faldt ganske vist i kundernes smag – men stjernerne fra Hollywood brød sig ikke om øllen fra midtfyn.
Filmselskabet følte at deres ophavsret blev krænket – og nu har det sat en stopper for den populære øl.
– Jeg troede at sagen var ude af verden, men filmselskabet har lige sendt os en regning på 10.000 kroner. Den betaler vi – og så stopper vi, siger ejer af Bryghuset Preben Bladt til Fyns Amts Avis.

Midtfynsk øl var den bedste i 2007

Midtfynsk øl var den bedste i 2007

16-03-2007 – P4 Fyn oplyser:

Årets danske ølnyhed 2007 kommer fra Midtfyns Bryghus.

Den fynske Imperial Stout vandt en klar førsteplads da Danske Ølentusiaster drak prøvesmagning. Den er brygget på flere ristede malttyper, lagret på egetræ og med en alkoholprocent på 9,5, og den er flagskibet hos Midtfyns Bryghus.

Ved kåringen fik Midtfyns Bryghus også placeret sin Double IPA på hitlisten sammen med Bryggeriet Vestfyns Willemoes Jul 2007 og Willemoes Porter.

Lille bryghus vil sælge øl til hele DK

Lille bryghus vil sælge øl til hele DK

15-12-2005 – P4 Fyn oplyser:

Hele Danmark skal drikke fynsk øl og omsætningen skal fordobles, hvis det står til Mikro-bryggeriet Midtfyns Bryghus a/s.

Bryggeriet har ændret på deres ledelse. En af grundlæggerne Michael Hansen har solgt sine aktier til speditør Preben Bladt. Hvorfor vil ledelsen gerne holde for sig selv.

Bryggeriets anden grundlægger Søren G. Andersen beholder sin aktiemajoritet på 51 og satser nu på hele Danmark.

– Det bliver grundlæggende de samme produkter, og det skal foregå med en ny partner på salgssiden. Vi regner med at vi kan fordoble omsætningen næste år, siger Søren Andersen.