Lav din egen øl-is

Lav din egen øl-is

8-09-2009 P4 syd oplyser:

Henrik Leth Børsen opfandt en øl-is til sit eksamensprojekt på Esbjerg Mejeri.

Henrik har lavet en “hjemme-udgave” af isen. Så har du lyst til at smage en øl-is, så er opskriften her. Velbekomme!

Ingredienser:
0,33 l Midtfyns Stout

2 spsk. brun farin (vigtig for smag og konsistens)

6 æggeblommer

1/2 l fløde

Fremstilling:

1. Kog stouten ind sammen med den brune farin til ca. 1/3 (sirup), og lad den køle til 4-10 grader.

2. Pisk ægget til et stift skum.

3. Pisk fløden til flødeskum.

4. Vend forsigtigt æg og fløde sammen.

5. Vend forsigtigt siruppen i.

6. Frys blanding i fryseren med omrøring ca. hver halve time de første tre timer for at undgå krystaller

7. Serveres med samme stout som er benyttet og evt. lidt ølsirup og chokolade henover.