Lav din egen øl-is
8-09-2009 P4 syd oplyser:
Henrik Leth Børsen opfandt en øl-is til sit eksamensprojekt på Esbjerg Mejeri.
Henrik har lavet en “hjemme-udgave” af isen. Så har du lyst til at smage en øl-is, så er opskriften her. Velbekomme!
Ingredienser:
0,33 l Midtfyns Stout
2 spsk. brun farin (vigtig for smag og konsistens)
6 æggeblommer
1/2 l fløde
Fremstilling:
1. Kog stouten ind sammen med den brune farin til ca. 1/3 (sirup), og lad den køle til 4-10 grader.
2. Pisk ægget til et stift skum.
3. Pisk fløden til flødeskum.
4. Vend forsigtigt æg og fløde sammen.
5. Vend forsigtigt siruppen i.
6. Frys blanding i fryseren med omrøring ca. hver halve time de første tre timer for at undgå krystaller
7. Serveres med samme stout som er benyttet og evt. lidt ølsirup og chokolade henover.