Mineralvandsfabrikker

Danmarks Mineralvandsfabrikker.


Her vil der i den kommende tid komme flere mineralvandsfabrikker til listen, afhængig af hvor mange jeg kan finde materialer om. Stedet her vil indholde historier, billeder af etiketter, beskrivelser over fabrikkerne og andet billed materiale.

Med tak for lån fra de diverse lokale arkiver i Danmark, til bryggerierne som eksistere i dag.

Men jeg mangler stadig meget om de danske mineralvandsfabrikkernes historier, så hvis du finder et af fabrikkerne på min liste, hvor du har noget om fabrikken du gerne vil videregive til mig, eller du ikke finder fabrikken som du mener har eksisteret, og kan hjælpe til der, så kan du sende en E-mail til mig. Linket findes i venstre side i menuen. Jeg fortsætter fortsat med at jagte alt om bryggerierne og mineralvandsfabrikkerne og håber at der kommer meget frem, så danmarks historien om fabrikkerne bliver mere fyldestgørende.

Flere steder ser du parentes om årstallene, hvilke betyder at de årstal som er i parentes, er det sikkert at bryggeriet og/eller ejeren har virket.

Bryggerierne som er med her skyldtes, at de har sodavand i produktionen.

Se listen over mineralvandsfabrikkerne her.

At der står, “kort info om bryggeriet” er egentlig ikke en fejl, da flere af fabrikkerne også bryggede øl. Selvfølgelig er der også en del fabrikker som kun laver mineralvand, så kan det lyde misvisende.