Forbudt fynsk øl hædret

Forbudt fynsk øl hædret

19-03-2011 P4 Fyn oplyser:

Danmarks nyhed inden for øl-verden er fra Fyn.

Det er Rough Snuff fra Midtfyns Bryghus.

Den blev Årets danske Ølnyhed 2010. Et kontroversielt valg fra Danske Øl-entusiaster, som står for kåringen.

Midtfyns Bryghus har ikke alene indkaldt en håndbrygger til at brygge vinderøllet, men har også taget ulovlige midler i brug ved at tilsætte snus. En tilsætning der senere fik Fødevarestyrelsen til at forbyde yderligere produktion, dog uden at tilbagekalde det øl der allerede er brygget!

Men Eddie Szweda, der ejer Midtfyns Bryghus er ikke så let at slå ud. Han vil forsøge at få Rough Snuff i produktion igen.

– Vi vil se, om vi kan argumentere lidt bedre for sagen og måske overbevise om, at den måde vi bruger snus på mere er et tilsætningsstof end en stor ingrediens. Det afgiver nogle smagsneauancer sidst i brygprocessen. Vi kan ikke love noget, men vi kan håbe på, at den kommer i produktion igen.

Vinderøllen, hvis fulde navn er Fisherman’s Ale Rough Snuff Håndbryg, er en mørk, stærk belgisk ale brygget af 7 forskellige malte, tilsat krydderier, kandis, rosinsirup, blæretang – og den famøse snus der nu har medført et forbud mod øllen. Bryggeren hedder Erik Nielsen og er oldermand i Svendborg Bryglaug.