Landkær lukker og slukker

Landkær lukker og slukker

8-03-2011 TV2 Nord oplyser:

Efter mere end 100 års produktion er det nu slut med sodavand og æblemost fra Bryggeriet Landkær i Gudumholm. Flere år med faldende salg har sendt familievirksomheden ud i konkurs.

I mere end en menneskealder er der blevet lavet sodavand på samlebånd i Gudumholm. I dag er det slut. Familievirksomheden er sendt ud i konkurs efter flere år med faldende salg.

– Det er ikke bare Landkær, der går konkurs. Vi ved ikke hvor vi ender. Vi har mistet alt, siger ægteparret Margit og Jørgen Bjerring Jensen.

Det lille bryggeri har været drevet af familien Bjerring Jensen i mere end tre generationer. Men nu slutter 114 års produktion af drikkevarer i Gudumholm. Sammen med datteren Bente har direktør-parret Jørgen og Margit Bjerring Jensen kastet håndklædet i ringen og begæret bryggeriet konkurs.

– Det har været en meget hård beslutning, og det har kostet utroligt mange søvnløse nætter og meget gråd. Det skal ingen hemmelighed være, siger Margit Bjerring Jensen.

Virksomheden har kæmpet med flere års faldende salg, og to vintre med hård frost har givet dødsstødet. Mange forhandlere har købt mindre hjem, da frosten sprænger flaskerne, når de opbevares på udendørs lagre.

Familien Bjerring Jensen har definitivt sagt farvel til sodavands-produktion, men de håber at eventuelle købere vil drive deres livsværk videre under andet navn.

Bryggeriet Landkær beskæftigede 12 medarbejdere udover familien.