Kategoriarkiv: Carlsberg

Den Gyldne Dame bliver mere sober

Nu ændrer Carlsberg ikonisk kvinde på øletiket: ‘De ved, det vil skabe debat’

26. aug 2021 af: DR

Det er smart, men også kalkuleret, når Carlsberg ændrer etiket på Den Gyldne Dame, mener museumsdirektør.

 
Sådan ser den nye etiket ud. Nu serverer kvinden ikke længere øl, men drikker den selv. Desuden dækker l’et i ordet guld mere for hendes brystparti. (© Tuborg / Grafik: Nicolai Bruun)

Én af Tuborgs bedst kendte øl får nemlig nyt betræk på, skriver Carlsberg, der ejer Tuborg, i en pressemeddelelse. I stedet for at damen på etiketten står med en bakke i hånden, vil hun fremover stå med en øl i hånden.

Desuden er hendes bryster mindre synlige på den nye etikette, efter at l’et i ordet “guld” dækker hendes bryst.

– Vi har gentænkt designet og efter nøje overvejelse fjernet serveringsbakken og i stedet givet hende en øl i hånden, siger Michelle Lægdsgaard Larsen, der er brand manager hos Tuborg, ifølge en pressemeddelelse og fortsætter:

– Det har vi gjort, fordi vi ønsker at illustrere en moderne kvinde, der er med til festen på sine egne præmisser.

Museumsdirektør: Smart og kalkuleret

Julie Rokkjær Birch kalder det nye tiltag for “fedt”. Hun er direktør for museet Køn i Aarhus, der beskæftiger sig med kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet.

– Allerførst er det en rigtig smart marketingafdeling, fordi de ved, det vil skabe debat. Køn og ligestilling er oppe i tiden, siger hun og peger på, at man ved, at ændringen vil skabe debat og omtale.

Bryggeriet oplyser, at de har været i dialog med flere meningsdannere og eksperter i kønsopfattelse samt blandt andet Dansk Kvindesamfund i forbindelse med tilblivelsen af den nye etikette.

Og det er altså blandt andet på den baggrund, at den gamle gulddame nu har ændret karakter.

Julie Rokkjær Birch fortæller, at der er mange i de yngre generationer, som kræver, at virksomhederne følger med tiden, og at mange virksomheder forsøger at ride med på bølgen.

Men der vil også være en gruppe, som vil gå imod ændringerne, understreger hun:

– Den Gyldne Dame er lidt af en institution i Danmark, og vi så også, at der var mange, som kom op i det røde felt, da navnet på eskimoisen blev ændret. Så der er med garanti nogle, der vil begræde det.

Carlsberg flytter fra Valby

Carlsberg flytter fra Valby

21-02-2006 – TV2/Finans oplyser:

Den danske bryggerigigant lukker ned for bryggeriaktiviteterne i Valby i København – kun aktiviteterne omkring brandet “Jacobsen” får lov til at blive. Carlsbergs hovedsæde, der beskæftiger 800 medarbejdere, vil dog ligeledes fortsat være placeret i Valby.

De kendte og frede bygninger og happenings i Valby bevares, oplyser Carlsberg. Det gælder både de gamle bryggerheste og bygninger som Elefantporten, Bryghuset, Museet, Carls Villa, Æresboligen og omkring 20 andre bygninger.

Fredericia er det nye øl-centrum

Flytningen er en central del af Carlsbergs forsøg på at effektivisere produktionen som led i koncernens plan om at forberede sig til det fremtidige marked. Den kommer ifølge Carlsberg til at berøre 240 af de i alt 1.050 ansatte på bryggeriets anlæg i Valby.

Ølbrygningen skal fremover foregå i Fredericia, hvor bryggeriet inden flytningen fremtidssikres for et beløb på 800 millioner kroner – det skal gøre det til et af Europas mest moderne og effektive bryggerier.

– Bryggeriet i Fredericia er fra 1979, og vi står foran at forny dele af produktionsapparatet i både Valby og Fredericia. Derfor ønsker vi at samle produktionen i Fredericia, hvor vi får mulighed for at fremtidssikre vores position i Danmark ved at gøre produktionen mere effektiv og ved at sætte kvaliteten yderligere i højsædet, siger koncernchef i Carlsberg, Nils S. Andersen.
Læs hele fondsbørsmeddelelsen

Produktionen forventes at være samlet på det moderniserede bryggeri i Fredericia inden udgangen af 2008, og den ventes herefter at give Carlsberg Danmark en årlig effektiviseringsgevinst på omkring 130 millioner kroner med fuld effekt fra 2009.

Meddelelsen om den forestående flytning kommer samtidig med, at Carlsberg præsenterer det største overskud for koncernen nogensinde. Carlsberg kom ud af 2005 med et driftsoverskud på 3,5 milliarder kroner og en omsætning på 38 milliarder kroner.

Byttestævne på Carlsberg

 Byttestævne på Carlsberg

4-09-2004 – Af: Finn Hansen

carlsberg04-09-04-001Så blev det endelig byttetid og hyggedag for samlerne af bryggerisouviners fra både ind- og udland.Jeg var med til det 25. internationale byttestævne som blev arrangeret af samlerforeningen FORT, som denne gang havde valgt at afholde det på Carlsberg i København.

Det betød en rejsetid på et par timer med tog, men inden da havde jeg et par andre til at tage min byttekasse med. At slæbe en tung “banankasse” med i et overfyldt intercitytog kl 7 en lørdag morgen, kan kun give kvaler og sure rejsende. Heldigvis havde jeg reserveret pladsbiletten få dage i forvejen. Toget stoppede på Valby station og så var det bare at følge banen mod øst til Carlsberg og ved 9 tiden var jeg kommet til stedet hvor vi skulle mødes. På det tidspunkt var der kun kommet 3 foruden mig, men hurtigt kom de som perler på en snor og snart var der en god summen af snakkende samlere.

kl. 9:45 præcis blev dørene åbnet ind til Carlsberg og vi begyndte at myldre ind, vi skulle lige passere “skranken” for at blive noteret og få udleveret en køletaske med indhold, altså samlereffekter bl.a. en specialøl af FORT’s 25. stævne.

DSCI0008Jeg fandt en plads ved de store facadevinduer hvor solen skinnede ind, og meget snart kunne man mærke hvor varmt det egentlig var ved vinduerne. Fik reserveret pladserne og måtte så tilbage til indgangen får at hente min kasse, som en samler havde tage med for mig. Jeg vil lige præcisere ham at han er min morbror, og det var via ham at jeg fik interessen for at samle på etiketter.

carlsberg04-09-04-003Efter den officielle åbning af stævnet var vi allerede i fuld gang med at bytte etiketter og snakke sammen, og det var da godt at der var masser af drikke. Jeg fik da noget ud af det den første time før vi skulle til dagens første auktion, som startede kl. 11:00, og det blev så holdt i den ene ende af salen vi var i. Selve auktionen fik jeg ikke ret meget ud af, men fik en etiket på den, men priserne var også godt derop ad.

Efter auktionen kunne vi lige nå at få byttet lidt mere inden vi skulle have frokost, og det var jo frokost der vil noget. 3 stk. højbelagt smørrebrød og ostemadder og stadig det man kunne drikke, jo det er altid godt.

Da vi så havde spist så skulle der lige kåres nogle personer, som foreningen nu gør hvert år, men inden da var vi lige på en lille rundvisning. Vi blev delt op i 2 hold hvor det ene gik ned og så en stor ølsamling hvorpå man så kom op til Carlsberg museet, som indeholder bl.a. en stald, butik og en bar. Det andet hold tog den modsatte rute på samme tid. Nogle enkelte blev tilbage i salen. Jeg tog hold 2 som startede nede i museet og hold 1 gik så den anden vej.

carlsberg04-09-04-002Her fik vi så udleveret en frikort til en øl eller vand i baren efter eget valg, så man kunne smage på varerne, det skal siges at det er 33 cl. du får skænket pr. kort, så hvis man skal til København, så kan man lige lægge vejen forbi museet, det koster ingenting at komme ind, man skal dog huske på at mandage er museet lukket, og så kan man desuden også få et ølkort til en genstand i baren. Tilbage til museet. Efter kig i butikken og i stalden, gik jeg ned i baren for at indløse kortet til en øl, og så kom vi ellers ikke rigtigt videre på turen, så det endte med at tiden udløb og måtte tilbage til salen.

En sidste auktion startede med flere effekter og med igen nogle pæne høje priser på effekterne, nogle gange gik der nærmest sport i at overbyde hinanden, så man skulle tro de havde penge nok. Jeg bød ikke rigtig på noget her og inden auktionen var slut, var jeg gået et andet sted hen for at kigge på Albani etiketter. Her var jeg heldig med at finde en pæn stribe jeg ikke havde, så dem skyndte jeg mig at erhverve.

Kl. 15:00 præcis sluttede mødet og det var præcis, for efter dette havde folk kun en halv time til at være ude af bygningen, så man fik pakket alt hurtigt og komme ud, fik sagt farvel og knyttet nye kontakter osv. Min morbror tog kassen med sig igen i bilen og hvor vi så kørte til Bellahøj kræmmermarked, som jeg ikke anede var i samme weekend, derefter var det så hjem igen til Fyn.

Carlsberg lukker Wiibroe bryggeri

Carlsberg lukker Wiibroe bryggeri

22-01-1998 TV2 oplyser:

Bryggeriet kan ikke sælge øl nok

Wiibroe bryggeri lukker snart erfarer TV2. Bryggeriet er en del af Carlsberg koncernen.

Efter sigende er den hårde konkurence og det fortsatte fald i øl salget årsagen til, at produktionen flyttes til andre dele af Division Danmark under Carlsberg koncernen. Den fremtidlige produktion skal foregå i Valby og Fredericia, og det betyder , at de ca. 110 ud af de 143 medarbejder skal finde andet job.

Carlsberg kvitter sodavandsflasken

Carlsberg kvitter sodavandsflasken

Nov. 1997 Frederiksberg Amts Avis:

Kendte sodavand forsvinder

Den gammelkendte sodavandsflaskes dage er talte hos bryggerigiganten Carlsberg: I 0,25-liter-størrelsen vil Carlsbergs og Tuborgs mineralvande samt Tuborg Squash fremover kun kunne fås i rillede Fanta-flasker, mens kendte mærker som Sunkist, Tuborg Tonic og Tuborg Grape helt udgår.

Sodavands-revolutionen er en følge af Carlsberg A/S’s nye produktions- og salgssammarbejde med The Coca-Cola Company.
– Vi skal ikke have læskedrikke mere. Nogle af de gamle produkter overgår til Coca-Cola og hældes på Fanta-flasker, og andre erstattes af de tilsvarende Schweppes-produkter fra britiske Cadbury. Kun naturlige mineralvands-produkter som Maarum og Kurvand bliver hos os, forklarer underdiriktør Finn Terkelsen, Carlsberg A/S.

Han oplyser, at Carlsberg hidtil har haft “klart mindre end halvdelen” af markedetfor sodavand i0,25-liter-flasker, så umiddelbart er der ingen udsigt til, at tørstige danskere helt må undvære standardflasken.
– Den er ganske populær hos mange andre bryggerier, bekræfter diriktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.
Han oplyser, at omkring 30 procent af al sodavand i Danmark – svarende til 150 millioner liter om året – sælges på de små glasflasker. I 1992, før plasticflaskerne med 0,5 og 1,5 liter blev populære og fik sodavandsforbruget til at stige fra 330 millioner liter til i fjor 488 millioner liter, blev halvdelen solgt på standardflasker.

På Holmegaard Glasværk er direktør Bent Harsmann ikke bekymret over at skulle fremstille færre standardflasker. Virksomheden laver nemlig også de særlige Fanta- og Schweppes-flasker, som der vil blive desto mere brug for. (RB)