Byttestævne på Carlsberg

 Byttestævne på Carlsberg

4-09-2004 – Af: Finn Hansen

carlsberg04-09-04-001Så blev det endelig byttetid og hyggedag for samlerne af bryggerisouviners fra både ind- og udland.Jeg var med til det 25. internationale byttestævne som blev arrangeret af samlerforeningen FORT, som denne gang havde valgt at afholde det på Carlsberg i København.

Det betød en rejsetid på et par timer med tog, men inden da havde jeg et par andre til at tage min byttekasse med. At slæbe en tung “banankasse” med i et overfyldt intercitytog kl 7 en lørdag morgen, kan kun give kvaler og sure rejsende. Heldigvis havde jeg reserveret pladsbiletten få dage i forvejen. Toget stoppede på Valby station og så var det bare at følge banen mod øst til Carlsberg og ved 9 tiden var jeg kommet til stedet hvor vi skulle mødes. På det tidspunkt var der kun kommet 3 foruden mig, men hurtigt kom de som perler på en snor og snart var der en god summen af snakkende samlere.

kl. 9:45 præcis blev dørene åbnet ind til Carlsberg og vi begyndte at myldre ind, vi skulle lige passere “skranken” for at blive noteret og få udleveret en køletaske med indhold, altså samlereffekter bl.a. en specialøl af FORT’s 25. stævne.

DSCI0008Jeg fandt en plads ved de store facadevinduer hvor solen skinnede ind, og meget snart kunne man mærke hvor varmt det egentlig var ved vinduerne. Fik reserveret pladserne og måtte så tilbage til indgangen får at hente min kasse, som en samler havde tage med for mig. Jeg vil lige præcisere ham at han er min morbror, og det var via ham at jeg fik interessen for at samle på etiketter.

carlsberg04-09-04-003Efter den officielle åbning af stævnet var vi allerede i fuld gang med at bytte etiketter og snakke sammen, og det var da godt at der var masser af drikke. Jeg fik da noget ud af det den første time før vi skulle til dagens første auktion, som startede kl. 11:00, og det blev så holdt i den ene ende af salen vi var i. Selve auktionen fik jeg ikke ret meget ud af, men fik en etiket på den, men priserne var også godt derop ad.

Efter auktionen kunne vi lige nå at få byttet lidt mere inden vi skulle have frokost, og det var jo frokost der vil noget. 3 stk. højbelagt smørrebrød og ostemadder og stadig det man kunne drikke, jo det er altid godt.

Da vi så havde spist så skulle der lige kåres nogle personer, som foreningen nu gør hvert år, men inden da var vi lige på en lille rundvisning. Vi blev delt op i 2 hold hvor det ene gik ned og så en stor ølsamling hvorpå man så kom op til Carlsberg museet, som indeholder bl.a. en stald, butik og en bar. Det andet hold tog den modsatte rute på samme tid. Nogle enkelte blev tilbage i salen. Jeg tog hold 2 som startede nede i museet og hold 1 gik så den anden vej.

carlsberg04-09-04-002Her fik vi så udleveret en frikort til en øl eller vand i baren efter eget valg, så man kunne smage på varerne, det skal siges at det er 33 cl. du får skænket pr. kort, så hvis man skal til København, så kan man lige lægge vejen forbi museet, det koster ingenting at komme ind, man skal dog huske på at mandage er museet lukket, og så kan man desuden også få et ølkort til en genstand i baren. Tilbage til museet. Efter kig i butikken og i stalden, gik jeg ned i baren for at indløse kortet til en øl, og så kom vi ellers ikke rigtigt videre på turen, så det endte med at tiden udløb og måtte tilbage til salen.

En sidste auktion startede med flere effekter og med igen nogle pæne høje priser på effekterne, nogle gange gik der nærmest sport i at overbyde hinanden, så man skulle tro de havde penge nok. Jeg bød ikke rigtig på noget her og inden auktionen var slut, var jeg gået et andet sted hen for at kigge på Albani etiketter. Her var jeg heldig med at finde en pæn stribe jeg ikke havde, så dem skyndte jeg mig at erhverve.

Kl. 15:00 præcis sluttede mødet og det var præcis, for efter dette havde folk kun en halv time til at være ude af bygningen, så man fik pakket alt hurtigt og komme ud, fik sagt farvel og knyttet nye kontakter osv. Min morbror tog kassen med sig igen i bilen og hvor vi så kørte til Bellahøj kræmmermarked, som jeg ikke anede var i samme weekend, derefter var det så hjem igen til Fyn.