Carlsberg kvitter sodavandsflasken

Carlsberg kvitter sodavandsflasken

Nov. 1997 Frederiksberg Amts Avis:

Kendte sodavand forsvinder

Den gammelkendte sodavandsflaskes dage er talte hos bryggerigiganten Carlsberg: I 0,25-liter-størrelsen vil Carlsbergs og Tuborgs mineralvande samt Tuborg Squash fremover kun kunne fås i rillede Fanta-flasker, mens kendte mærker som Sunkist, Tuborg Tonic og Tuborg Grape helt udgår.

Sodavands-revolutionen er en følge af Carlsberg A/S’s nye produktions- og salgssammarbejde med The Coca-Cola Company.
– Vi skal ikke have læskedrikke mere. Nogle af de gamle produkter overgår til Coca-Cola og hældes på Fanta-flasker, og andre erstattes af de tilsvarende Schweppes-produkter fra britiske Cadbury. Kun naturlige mineralvands-produkter som Maarum og Kurvand bliver hos os, forklarer underdiriktør Finn Terkelsen, Carlsberg A/S.

Han oplyser, at Carlsberg hidtil har haft “klart mindre end halvdelen” af markedetfor sodavand i0,25-liter-flasker, så umiddelbart er der ingen udsigt til, at tørstige danskere helt må undvære standardflasken.
– Den er ganske populær hos mange andre bryggerier, bekræfter diriktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.
Han oplyser, at omkring 30 procent af al sodavand i Danmark – svarende til 150 millioner liter om året – sælges på de små glasflasker. I 1992, før plasticflaskerne med 0,5 og 1,5 liter blev populære og fik sodavandsforbruget til at stige fra 330 millioner liter til i fjor 488 millioner liter, blev halvdelen solgt på standardflasker.

På Holmegaard Glasværk er direktør Bent Harsmann ikke bekymret over at skulle fremstille færre standardflasker. Virksomheden laver nemlig også de særlige Fanta- og Schweppes-flasker, som der vil blive desto mere brug for. (RB)