Nu skal der brygges i Indslev

Nu skal der brygges i Indslev

22-02-2006 – Torsdagsavisen i Ejby oplyser:

Fredag i sidste uge tilsatte brygmester Stadler og brygger Rasmussen humle til det første bryg i Indslev Bryggeri.
– Vi øver os i første omgang på et lille anlæg, hvor vi kun bruger 8 kg malt i stedet for de 300 kg, der gør til hvert bryg i det store anlæg, siger brygmester Stefan Peter Stadler -.øllet fra Indslev skal nemlig være af den bedste kvalitet, og det kræver fingerspidsfornemmelse hos brygmesteren, som oplyser, at der er mange detaljer at tage hensyn til, når der skal brygges øl.
Lige fra kornets beskaffenhed over den rette indstilling af maltkværnen, til findeling af humlen foruden en hel del andre hemmeligheder, som brygmesteren beholder for sig selv.

Håndbryg

Stefan Peter Stadler begyndte sin uddannelse som brygmester i Hofbrauhaus München i 1975. I de seneste 12 år har han været brygmester på Harboe Bryggeri.
Nu er han flyttet til Vestfyn, og satser på at brygge godt øl på det lille bryggeri i Indslev.
– Det bliver det, vi kalder håndbrygget øl, og det smitter af på smagen, garanterer han.
Brygger Anders Busse Rasmussen, der netop er blevet færdig som jordbrugsøkonom fra Landbohøjskolen, har købt bygningerne, der i de senere år ikke har været brugt som bryggeri.
Indtil for nylig var de som bekendt rammerne om Fyns Kunsthus.
Nu flytter han ind i stuehuset ved siden af bryggeriet, som hans oldefars broder grundlagde i 1897.

Hvedeøl

De gængse danske pilsnerøl brygget på byg smager ifølge brygmester Stadler stort set ens. Så dem vil de ikke brygge i Indslev.
Her skal der brygges hvedeøl eller Weissbier, som det hedder i Bayern, og foreløbig er Indslev Bryggeri det første danske bryggeri, der udelukkende brygger hvedeøl.

– Der er ikke den store tradition for at brygge hvedeøl her i landet, men til gengæld bliver der importeret meget af det, siger brygger Rasmussen, som satser på at få hvedeøllet fra Indslev Bryggeri ud over hele landet, enten som fadøl på fustager eller som flaskeøl.
– Vi skal ud så bredt som muligt. I første omgang til restauranter og cafeer over hele landet. I den nye Middelfart Kommune vil man også kunne finde vores øl i dagligvarebutikkerne. Desuden får vi en butik på bryggeriet her i Indslev, siger bryggeren.
I butikken i Indslev vil man, foreløbig som det eneste sted i landet, kunne købe en anden specialitet, nemlig stakit-øl i treliters flasker.
– Så kan man godt dele en øl, siger brygmester Stadler.

En af dagene gør de i gang med at brygge øl i større mængder i Indslev. Datoen for åbningen af bryggeriet er fastsat.
Det bliver den 21. april. Og det bliver fødevareminister Hans Chr. Schmidt, der til den tid klipper den røde snor.