Kategoriarkiv: Thisted

Øl-entusiaster giver pris til nationalpark-øl

Øl-entusiaster giver pris til nationalpark-øl

01-09-2015 TV2 Nord:

Det er Thy Nationalpark på flaske. Sådan beskriver den nordjyske afdeling af Danske Øl-entusiaster Nationalpark serien fra Thisted Bryghus. Det er helt præcis tale med en terroir-øl, og det betyder, at øllen er fremstillet med udgangspunkt i lokale råvarer og lokale håndværktraditioner.

De nordjyske ølentusiaster skriver, at nationalparkserien er et regulært mesterstykke baseret på udvalgte urter, frugter, blade og bær fra Nationalpark Thy. De tre øl i serien er brygget udelukkende med lokale ingredienser. Øllen ”Klithede” er med ekstrakt af havtorn, porse og hyben. ”Thagaard” er med ekstrakt af birkeblade, gran og fyr, og ”Faddersbøl” er med ekstrakt af hyben, malurt, enebær og rønnebær. Øllene kan kun fås på udvalgte restauranter og i specialbutikker.

-Thisted Bryghus er med deres originale og vedholdende udforskning af lokale råvarer i øl med til at skubbe udviklingen for alle danske bryggere en interessant vej med fokus på bæredygtighed, lokal forankring, bryggerkunst og ikke mindst god smag, siger Gert Svanborg Sloth, Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

Prisen bliver uddelt den 6.  september i år.

Thisted Bryghus satser mere på økologisk øl

Thisted Bryghus satser mere på økologisk øl

8-10-2013 DR Midt & Vest:

Stigende interesse for økologisk øl får Thisted Bryghus til at satse på flere økologiske varianter.

Alene i år er tre nye økologiske øl kommet i sortimentet, og brygmester Antoni Madsen har allerede planer om to mere til næste år.

Støt stigende interesse

– Interessen har været størst i storbyerne og hos de unge, men nu viser tendensen også, at forbrugerne putter flere økologiske øl i indskøbskurven, siger han.

Hos Coop oplever de, at salget af økologisk øl er steget over en årrække, men det stiger ikke længere så meget, som det har gjort.

10 forskellige slags

Med de to nye øl næste år når Thisted Bryghus op på at brygge 10 forskellige slags økologisk øl.

Thisted Bryghus går dåsevejen

Thisted Bryghus går dåsevejen

19-04-2010 P4 Midt & Vest oplyser:

Thisted Bryghus er noget modstræbende begyndt at sælge flere af deres øltyper på dåse.

For to et halvt år siden lancerede de Porse Guld på dåse – og for en måned siden begyndte Thisted Bryghus at sælge pilsner og classic på dåse.

Øllet bliver kørt i tankbiler til bryggeriet Fuglsang i Haderslev, hvor det bliver tappet på dåser, som køres retur til Thisted inden de fordeles til butikker landet over.

De bliver drukket
Og det går godt, fortæller bestyrelsesformand Ole Sørensen:

– Vi har fået en rigtig god modtagelse af vores dåser i butikkerne, og vi er blandt andet kommet ind med vores dåser i Coop Danmark, Irma og Spar, siger bestyrelsesformand Ole Sørensen.

– og hvis ikke vi går med på derher, så tror jeg vi går bag ud af markedet, siger Ole Sørensen.

Den økologiske øl og andre specialøl kommer dog ikke på dåse, siger bestyrelsesformanden.