Øl-entusiaster giver pris til nationalpark-øl

Øl-entusiaster giver pris til nationalpark-øl

01-09-2015 TV2 Nord:

Det er Thy Nationalpark på flaske. Sådan beskriver den nordjyske afdeling af Danske Øl-entusiaster Nationalpark serien fra Thisted Bryghus. Det er helt præcis tale med en terroir-øl, og det betyder, at øllen er fremstillet med udgangspunkt i lokale råvarer og lokale håndværktraditioner.

De nordjyske ølentusiaster skriver, at nationalparkserien er et regulært mesterstykke baseret på udvalgte urter, frugter, blade og bær fra Nationalpark Thy. De tre øl i serien er brygget udelukkende med lokale ingredienser. Øllen ”Klithede” er med ekstrakt af havtorn, porse og hyben. ”Thagaard” er med ekstrakt af birkeblade, gran og fyr, og ”Faddersbøl” er med ekstrakt af hyben, malurt, enebær og rønnebær. Øllene kan kun fås på udvalgte restauranter og i specialbutikker.

-Thisted Bryghus er med deres originale og vedholdende udforskning af lokale råvarer i øl med til at skubbe udviklingen for alle danske bryggere en interessant vej med fokus på bæredygtighed, lokal forankring, bryggerkunst og ikke mindst god smag, siger Gert Svanborg Sloth, Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

Prisen bliver uddelt den 6.  september i år.