Japanerne skal drikke øl fra Svaneke Bryghus

Japanerne skal drikke øl fra Svaneke Bryghus

28-04-2014 P4 Bornholm oplyser:

Svaneke Bryghus er for alvor på vej ud i den store verden.
Direktør Daniel Barslund Jensen har allerede en mulig importør i Japan, men i det hele taget vil bryggeriet gå efter at komme ind på det hastigt stigende marked i Asien. Samtidig er Svaneke Bryghus også begyndt at se den modsatte vej, nemlig mod USA.
Daniel Barslund Jensen har arbejdet konkret med Japan det sidste halve år, og han tror på, at eksporten til Japan bliver en realitet.
Det vil dermed også være første skridt ind på et meget købedygtigt marked og masser af kunder til den lidt dyrere special-øl fra det bornholmske bryggeri.

Produktionen kan ikke flytte fra Bornholm
Og når ordrene kommer i hus, er der ikke tvivl om, hvor øllet skal brygges: det skal det i Svaneke.
– Det er vores nedskrevne filosofi, at Svaneke Øl skal brygges og tappes i Svaneke, og hele vores brand er bundet op på Bornholm og Svaneke, så det er ikke en mulighed at sende produktionen ud af landet, siger Daniel Barslund.
Klar til at udvide produktionen
Han vil til gengæld ikke være bange for at satse og udvide produktionen, der i dag ligger i udkanten af den maleriske by på Bornholms østkyst.
– En af mine kæpheste er klart, at jeg gerne vil have flere ansatte og skabe gode stillinger til folk på forskellige niveauer, siger Daniel Barslund.
Svaneke Bryghus har lige nu 12 øl på det almindelige øl-kort og seks øl i en special-serie. 10 procent af produktionen bliver eksporteret til Norge, Sverige og Finland, mens danskerne selv drikker resten.