Mikrobryg er ofte lavet i udlandet

Mikrobryg er ofte lavet i udlandet

25-11-2010 DR oplyser:

Hvis du tror, at øllet fra dit lokale mikrobryggeri vitterligt er brygget lokalt, så er der en stor sansynlighed for, at du tager fejl. Flere mikrobryggerier har nemlig lagt størstedelen af produktionen i andre og billigere lande, som Polen, Sverige og Belgien – og ofte oplyser de ikke om det, skriver Politiken.

For eksempel får Raasted Bryghus uden for Randers brygget en tredjedel af sin øl i udlandet, blandt andet i Belgien. Bryggeriet Mikkeller, der er anerkendt for sine eksperimenterende øl, får lavet meget af sit øl i Belgien og Norge.

Formand Bo Jensen fra Danske Ølentusiaster, der tæller 9000 medlemmer, kaldet det “noget svineri” hvis bryggerierne undlader at oplyse om, at øllet er lavet i udlandet.