Harboe køber Gourmetbryggeriet

Harboe køber Gourmetbryggeriet

1-05-2009 Af Morten Johnsen Buisness.dk

Det børsnoterede Harboe har købt godt 75 procent af aktierne i det Roskilde-baserede mikrobryggeri Gourmetbryggeriet.

Bryggeriet Harboe har længe været på udkig efter muligheder til at styrke sin position herhjemme og opkøbet af Gourmetbryggeriet i Roskilde bliver første led i den strategi.

Således overtager Harboe godt 75 procent af aktierne i det lille sjællandske bryggeri, der er noteret på vækstbørsen First North.

Betalingen for virksomheden falder imidlertid i Harboe-aktier, hvilket betyder at de to stiftere af Gourmetbryggeriet, Michael Knoth og Lars Dietrichsen nu får en betydelig portion Harboe-aktier.

Samlet set ejer de to ølbryggere nemlig godt 2/3 af Gourmetbryggeriet, der har en markedsværdi på omkring 50 mio. kr., og de får derfor Harboe-aktier for godt 15 mio. kr. hver.

Den ene af de nyslåede Harboet-aktionærer, Lars Dietrichsen understreger over for Business.dk, at han har sagt ja til harboe-aftalen for at sikre sit livsværk og ikke udelukkende for at få en aktiegevinst.

”Markedet for specialøl er presset og derfor vil det hjælpe Gourmetbryggeriet utrolig meget at få en stærk partner, der kan hjælpe os med at nedbringe vores omkostninger og gøre os mere konkurrencedygtige. Opkøbet fra Harboe stiller os en langt bedre situation over for leverandører og giver mulighed for storkundeaftaler,” siger Lars Dietrichsen og påpeger, at man som lille bryggeri i Danmark ofte føler sig mere som til gene end gavn over for de store leverandører.

Selv binder han sig til det nye øl-projekt med Harboe som største aktionær i Gourmetbryggeriet i tre år, og han understreger, at Harboe i hans øjne har et klart mål om at styrke Gourmetbryggeriet.

”Den her aftale sikrer os, at der er noget, der heder Gourmetbryggeriet også om 5 eller ti år. Vi er rigtig glade for aftalen, for der bliver satset på os fra Harboes side, for de ved, hvad det er, vi kan,” siger han.