Byttestævne på Bryggeriet Vestfyen

Byttestævne på Bryggeriet Vestfyen

12-09-2005 – Af: Finn Hansen

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne gang var vi samlere inviteret til byttestævne af samlerforeningen FORT, og turen gik til Bryggeriet Vestfyen i Assens den 10 september 2005. Vi blev indkvarteret på Skovpavillionen, som ikke ligger ret langt væk fra bryggeriet. Jeg vil tro 300 meter.

Kl. ca. halv 10 blev dørene åbnet til Skovpavillionen og folk myldrede ind, og meget snart blev pladsen derinde meget trang. Jeg fik en plads inde i et hjørne af stuen men der var heller ikke meget plads at gøre godt med. Trængslen var meget stor da vi begyndte at bytte etiketter og lign. Det mindede alt af mest en travl morgen på Køge bugt Motorvejen, hvor trafikken snegler sig igennem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKl. 10 blev der officielt åbnet med en åbningstale og hvad der var på programmet i dag, og denne gang var programmet meget stramt, vi skulle nemlig allerede være ude af Skovpavillionen ved 2 tiden om eftermiddagen. Nå men vi fik byttet lidt af hvert eller nogen fik solgt/købt lidt, så det gik som det nu gør på et byttestævne. Hvor mange vi var er jeg ikke helt sikker på men omkring 50 stykker skal vi nok have været.

Ved 11 tiden kom så den første auktion, og som sædvanlig fristes man til at sige, gik priserne højt på flere af etiketterne, og denne gang lå flere af dem i et prisleje på 500,-, men der var også nogen der gik for en slik. Jeg købte ingen denne gang, fordi jeg synes lige at priserne var en tand for høj. Folk må have penge mellem hænderne i dag skulle man tro.

Ved middagstid var der så servering af mad, og for en gangs skyld var der ikke håndmadder på bordet, men en gang biksemad med rødbeder og bearnaisesovs. Det kunne da spises, biksemaden var fin nok med sovsen, men rødbederne… Der var jeg ved at tro at det var sukkerroer de havde farvet og lavet dem som rødbeder, de smagte af intet, eller ihvertfald ikke af rødbeder. Det skal da nævnes at sukkerfabrikkerne ikke ligger mere end 500 meter fra Skovpavillionen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter spisningen havde de en auktion til og den deltog jeg ikke i, da det kun var øl der var på. Så sluttede stævnet og vi fik pakket hurtigt, og så vadede vi ned til bryggeriet ca halv 2. Og der ventede vi så lidt til vi alle var samlet og “rundviseren” kom.

Bryggeriet er faktisk meget stort og de har 3 tappeanlæg, 2 for øl og 1 for sodavand. Der var ikke produktion da vi var på besøg, men vi fik da set det hele. Vi fik at vide hele proceduren fra flaskerne kommer ind til de igen er fyldte med øl og klar til salg. Efter rundvisningen var det da lidt sjovere, da bryggeriet bød på nogle smagsprøver af deres Willemoes serie. Og tjah… Det er egentlig ikke mere at sige om det, bortset fra at jeg ikke smagte på hele serien, kun en øl. Ellers vil man have svært ved at gå derfra, da der er 5 forskellige i serien á 50cl.

Da klokken nærmede sig 3, så var hele stævnet slut og folk begyndte at tage hjem for denne gang. Vejret var perfekt ca. 20 grader, ikke meget vind og solskin.