Jolly Cola hitter igen

Jolly Cola hitter igen

15-01-2004 – TV2 Finans oplyser: 

Det føles som hundrede år siden, at danskerne gik og sagde Jolly til deres colaer, men nu stormer den danske sodavand igen frem. 25 procent af colasalget hos Coop Danmark er Jolly Cola.

I september sidste år overtog Bryggeriet Vestfyen det kriseramte sodavandsmærke Jolly Cola. Og det var en god investering, for danskerne er igen begyndt at købe det nationale mærke.

Coop Danmark er i disse dage ved at indføre Jolly Cola som en fast del af sodavands-sortimentet i kæderne SuperBrugsen, Kvickly og Kvickly Xtra, og for et par måneder siden blev Jolly Cola også et fast produkt på hylderne i Aldi, Alta, KC Storkøb, Favorit og på en række tankstationer.

I 1999 tog Coop Danmark Jolly Colaerne ned af hylderne på grund af for dårligt salg, men i dag er 25 procent af alle de colaer, der bliver solgt hos Coop Danmark af mærket Jolly.

Årsagen til den danske colas fremmarch er ikke ihærdig markedsføring, men derimod en lav pris. Halvanden liter af den brune væske kan fås for 11,95 kroner, mens Coca-Cola og Pepsi koster tre-fire kroner mere, og discountsodavanderne to-tre kroner mere.

– Vi kalder Jolly Cola for et semi-brand. Det er en kile mellem discount-sodavand og ekstreme mærkevarer. En dansk cola har svært ved at konkurrere med amerikanske selskaber, der har langt større markedsføringsbudgetter, hvis den sælges til samme pris. Og som et lille bryggeri har vi ikke råd til så store reklameudgifter, siger Poul Mark, administrerende direktør i Bryggeriet Vestfyen, til Jyllands-Posten.

Trods en voldsom fremgang regner Poul Mark dog ikke med, at salget vil komme op på 80’ernes højder.

– Jeg vil ikke sige, hvor stort et salg vi regner med at komme op på. Jolly Cola havde 60 procent af markedet i Danmark i 1980’erne, og så langt kommer vi ikke op igen, siger han.