Kategoriarkiv: Unibrew

Danmarks ældste familieejede bryggeri solgt til Unibrew

Danmarks ældste familieejede bryggeri solgt til Unibrew


03-05-2021 af: TV2 / Syd

Det sønderjyske bryggeri Fuglsang i Haderslev bliver fremover en del af Royal Unibrew A/S. Dermed slutter over 150 års bryggeritradition for familien Fuglsang.

Bye Bye Blackbird.

Fuglsang er ikke længere Danmarks ældste familieejede og -drevne bryggeri.

Familien bag det traditionsrige bryggeri er blevet enig med Royal Unibrew A/S om et salg af Bryggeriet Fuglsang A/S i Haderslev og Mineralvandsfabrikken Frem i Ribe.

– Vi er i familien nået frem til, at vi anser Royal Unibrew for det bedste match, når det gælder om at videreføre vores varemærker, siger Kim Fuglsang, der fortsætter som direktør for Sophus Fuglsang Export- Maltfabrik i Haderslev og Thisted.

I praksis betyder det, at Royal Unibrew overtager produktion, salg og distribution af alle produkter fra Bryggeriet Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem. 

Dermed vil det også fremover være muligt at drikke en Fuglsang Black Bird.

Royal Unibrew har gennem flere år haft et samarbejde med Fuglsang, og bryggeriet passer godt ind, fortæller koncernen i en pressemeddelelse.

– Det er et stykke stolt Sønderjysk historie, vi i dag overtager. Det er vi selvfølgelig ydmyge over for, men vi glæder os til at kunne tilbyde alle vores kunder og de danske forbrugere et endnu større, alsidigt og spændende sortiment fra Royal Unibrew, siger Kasper Ryttersgaard Jacobsen, der er direktør for Royal Unibrews danske forretning.

Beholder bygninger og produktionen af malt.

Fuglsang Holding fortsætter med at eje bygningerne. Royal Unibrew lejer sig ind i lokalerne i Haderslev og Ribe.

Medarbejderne på de to bryggerier får tilbudt muligheden for at flytte over i en ansættelse hos Royal Unibrew A/S.

Kim Fuglsang indrømmer, at der har været mange følelser på spil, inden papirerne blev skrevet under.

– Man kan kun drive et lokalt bryggeri i fem generationer, når man er tæt forbundet med lokalsamfundet, restauratører og butikker.

– Vi er taknemmelige for den loyalitet, vores kunder har vist os igennem så mange år, fortæller Kim Fuglsang.

Kæmpe bygning skyder op – skal fyldes med øl og sodavand

Kæmpe bygning skyder op – skal fyldes med øl og sodavand


07-03-2025 af: TV2 / Øst

Royal Unibrew er i vækst, og derfor er der brug for mere lagerplads.

Fredag var der rejsegilde for det nye højlager med et grundareal på omkring 5000 kvadratmeter.

– Det er jo en kæmpe bygning, man kan jo se det i landskabet, når man kommer kørende, og man kan jo have sin holdning, om det er kønt eller ej, men det er i hvert fald synligt.

Sådan lyder det fra Lasse Rasmussen, som er skovfoged og godsfuldmægtig på Lystrup Gods, der er nabo til byggeriet.

Men selvom bygningen måske ikke er den kønneste i verden, så er den nødvendig, mener naboen.

– Royal Unibrew skal jo have noget plads, for at kunne lave den produktion, som de har, og vi har nogle store virksomheder i byen, som har en stor betydning for Faxe by, og hvis vi ikke havde dem, så havde Faxe ikke været den by, det er i dag, siger han.

Som Lego, Grundfos og Novo

Lasse Rasmussen er ikke alene om at sætte pris på, at Royal Unibrew udvider i Faxe.

Også Peter Fjerring, der er erhvervskonsulent i Business Faxe, glæder sig over det nye højlager.

Af de 10.000 private arbejdspladser, der er i Faxe Kommune, står Royal Unibrew for 1.000, siger han.

– Så man kan sige, at det er 10 procent af de lokale arbejdspladser, der er på én adresse, siger Peter Fjerring.

– Det er med til at sikre, at der er arbejde til mange forskellige mennesker, både folk her i kommunen og folk, der pendler ind.

Derudover er der flere erhvervsdrivende i byen, som håndværkere og cateringfirmaer, der udfører opgaver for Royal Unibrew.

– Ligesom Billund har Lego, Bjerringbro har Grundfos, og Kalundborg har Novo, så har vi Royal Unibrew, som er et meget stort flagskib, der giver mange arbejdspladser og mange afledte effekter for det lokale erhvervsliv, siger han.

Plads til virkelig mange sodavand

Fredagens rejsegilde markerede, at byggeriet nu har taget rigtig form.

– I sommers begyndte vi at grave, og i den sidste måneds tid er der virkelig blevet rejst mange spær og lagt mange tagplader, så det er et projekt, der går rigtig stærkt nu, fortæller Lars Vestergaard, der er CFO i Royal Unibrew.

Med det nye højlager får Royal Unibrew dobbelt så meget lagerplads i Faxe, og det har stor betydning for virksomhedens fremtidige vækst.

For det betyder, at alle de mange sodavand og øl, der bliver produceret i Faxe, kan distribueres direkte til resten af landet.

– Den helt store gevinst er, at vi kan beholde det her i Faxe i stedet for at køre det til eksterne lokationer, det vil sige, at vi er fri for at flytte varerne en ekstra gang, siger logistikdirektør Kristian Milert Møller.

Den nye lagerbygning skal efter planen stå klar til sommer, så skal der sættes kraner og reoler op, så bygningen kan sættes i funktion i starten af 2026.

Royal Unibrew køber Nørrebro Bryghus

Ølgigant køber kendt københavnsk mikrobryggeri: “Et fyrtårn i den danske ølkultur


03. jan 2023 af: TV2 Kosmopol

Bryggerikoncernen Royal Unibrew køber Nørrebro Bryghus. Begge parter glæder sig over aftalen, selvom det også er ”vemodigt”.

Mikrobryggeriet Nørrebro Bryghus er ikke længere så mikro.

Tirsdag kunne Royal Unibrew således meddele, at koncernen har købt bryghuset. 

Og det glæder direktøren for ølgiganten sig over.

– Det er et fyrtårn i den danske ølkultur, vi overtager, og det er vi naturligvis både stolte og ydmyge omkring, siger direktør i Royal Unibrew Danmark, Kasper Ryttersgaard Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Direktør og medejer af Nørrebro Bryghus, Martin Thomsen, tror på, at Royal Unibrew kan videreføre og passe godt på det brand med københavnske craft øl, som bryghuset har opbygget gennem to årtier.

– Det er vemodigt, men ikke desto mindre den rigtige beslutning, lyder det fra Martin Thomsen i pressemeddelelsen.

Potentiale udenfor København 

Nørrebro Bryghus blev født på Nørrebro i 2003, og bryghuset har siden fokuseret på at sælge øl lokalt i København.

Royal Unibrew forventer med opkøbet både at øge sin tilstedeværelse i København, men også at tilbyde koncernens kunder et større sortiment af øl. Koncernen ser nemlig også potentiale for Nørrebro Bryghus-brandet udenfor København.

Royal Unibrew er det næststørste bryggeri i Danmark efter Carlsberg og ejer blandt andre Albani, Faxe og Ceres. 

Ølgiganten leverer 213 millioner liter øl- og læskedrik om året, skriver koncernen på sin hjemmeside. 

Til sammenligning har Nørrebro Bryghus’ bryggerier en kapacitet på 1,2 millioner liter om året, som dog kan udvides efter behov.  

Royal Unibrew køber stort finsk bryggeri

Royal Unibrew køber stort finsk bryggeri


11-07-2013 TV2 Nyhederne oplyser:

Den danske bryggerikoncern Royal Unibrew, der står bag produktionen af blandt andet Ceres og Faxe, har opkøbt Finlands næststørste bryggerikoncern Hartwall for 2,8 milliarder kroner.

Det meddeler den danske bryggerivirksomhed onsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

Det finske bryggeri var tidligere ejet af bryggerigiganten Heineken, men nu kommer det på danske hænder.

Med købet vil Royal Unibrew styrke sin position som den næststørste bryggerigruppe i Norden og Baltikum.

Det var en mulighed, som Royal Unibrew ikke kunne vende ryggen til, siger Royal Unibrews administrerende direktør, Henrik Brandt.
– Der opstod en unik mulighed, som der sjældent gør, og det er klart, at det måtte vi kigge på. Det har vi også hele tiden sagt, at vi ville, siger Henrik Brandt til Ritzau Finans.

– Købet er helt i overensstemmelse med vores overordnede strategi, og det ligger inden for vores geografiske område. Virksomheden minder på mange måder om vores danske virksomhed, siger direktøren.

Han peger på, at Hartwall blandt andet gør sig inden for øl, vand og cider ligesom Royal Unibrew.

Han frygter ikke, at Royal Unibrew får vanskeligt ved at træde ind i rollen som storspiller på det finske marked.

– Det er klart, at Finland ikke er Danmark, og det er vi opmærksomme på. Og vi har så i den forbindelse også allieret os med Hartwall Capital, som er den tidligere ejer af virksomheden, før den blev solgt til Scottish & Newcastle.

– Så vi føler os egentlig relativt komfortable omkring det, siger Henrik Brandt til Ritzau Finans.

I forbindelse med opkøbet foreslår Royal Unibrew at indsætte et finsk medlem i bestyrelsen, der kan øge forståelsen af det finske marked.
Købet får også betydning for aktionærerne. Indtil 2015 indstiller Royal Unibrew midlertidig udbytte betaling, ligesom aktietilbagekøb sættes på standby mens Hartwaal integreres og gælden fra købet nedbringes.

Købet af det finske bryggeri ventes allerede i 2012 at øge resultat og indtjening i den danske bryggerikoncern

Bryggerigruppen køber op

Bryggerigruppen køber op


20-10-2004 DR Nyhederne oplyser:

Bryggerigruppen kunne onsdag fortælle, at selskabet har købt 83,5 procent af kapitalen i det lettiske bryggeri Lacplesa Alus. Prisen for majoritetsandelen er 8,9 millioner kroner plus rentebærende gæld på 19,0 millioner kroner.

Bryggerigruppen, der venter at få et afkast på den investerede kapital på mindst 10 procent i løbet af tre år, åbnede to kroner lavere i kurs 345.

Endvidere meddeler Bryggerigruppen:

Bryggerigruppen køber aktiemajoriteten i endnu en ledende lettisk virksomhed, og slår dermed sin position i Baltikum fast. Denne gang drejer købet sig om bryggeriet Lacplesa Alus.

Bryggerigruppen har indgået en aftale om køb af 83,5% af aktiekapitalen i det lettiske selskab Lacplesa Alus A/S, som i 2003 var den tredje største udbyder af øl i Letland. Købesummen er inkl. rentebærende gæld 28 mio. kr. Lacplesa har en forventet omsætning på 45 mio. kr. og beskæftiger ca. 200 medarbejdere. Selskabets hovedmærke – Lacplesis – er kendt som et højkvalitetsmærke og placeret i premiumsegmentet med særlig styrke i HoReCa-området. Ud over egne mærker sælger og distribuerer selskabet desuden et antal internationale ølprodukter.

– I Bryggerigruppens strategiplan, V8, udgør de baltiske lande et betydeligt fokusområde. Med købet af Lacplesa og den lettiske læskedrikproducent Cido har vi for alvor slået vores engagement og position fast i Baltikum, siger adm. direktør Poul Møller. Vores position i Letland er dermed optimal for fremtidig vækst både i omsætning og indtjening.

Store synergieffekter
Overtagelsen af Lacplesa forventes at være tilendebragt primo 2005, men er betinget af de lettiske konkurrencemyndigheders godkendelse af købet. Bryggerigruppen vil efter overtagelsen beskæftige i alt ca. 2.100 medarbejdere på verdensplan. Foruden bryggeriet Lacplesa og læskedrikproducenten Cido i Letland ejer ryggerigruppen bryggerierne Kalnapilis og Tauras i Litauen. Bryggerigruppen forventer at de baltiske virksomheder samlet vil omsætte for ca. 500 mio. kr. og beskæftige ca. 1000 medarbejdere. Bryggerigruppen er dermed klart en af de førende drikkevareudbydere i Baltikum.

– Vi kan se store muligheder i synergieffekterne inden for salg og distribution mellem Lacplesa Alus og Cido Partikas Grupa. Samtidig kan vi også opnå betydelige indkøbs- og produktionssynergier mellem vores litauiske bryggerivirksomhed, Kalnapilio Tauro grupé, og Lacplesa. Endelig vil vores tilførsel af kapital og kompetence til Lacplesa med udgangspunkt i en samlet stærk markedsposition i Letland åbne muligheder for yderligere at udnytte og udbygge Lacplesis-mærkets styrke, siger international direktør Connie Astrup-Larsen.

På tre års sigt
Bryggerigruppen har i dag en mindre eksport af øl til Letland. Købet af læskedrikfabrikanten Cido og bryggeriet Lacplesa vil styrke Bryggerigruppens position på det lettiske marked. Gruppen skønner, at resultatet for det lettiske bryggeri før skat i 2005 vil være i underkanten af break-even. I 2006 forventes et positivt resultat før skat og fra 2007 anslås, at selskabet vil udvise et afkast på den investerede kapital på mindst 10%.

Det forventes, at Lacplesa Alus regnskabsmæssigt vil blive konsolideret med Bryggerigruppen fra. 1. januar 2005.

THOR Bryggerierne lukkes

THOR Bryggerierne lukkes


11-02-2003 TV2 Nyhederne oplyser:

Som et led i en ny rationaliseringsplan ventes det, at Bryggerigruppen lukker Thor Bryggerierne i Randers inden udgangen af tredje kvartal i år. Lukningen forhandles i øjeblikket med medarbejderne og vil således koste 150 mand arbejdet.

Strategien er at undgå overproduktion ved at flytte hele produktionen til koncernens bryggerier i Århus/Fakse og rent økonomisk løber afviklingsomkostningerne op i 20 mio. kr. samt en nedskrivning af faste aktiver på 20 mio. kr.

På den baggrund venter Bryggerigruppen et dårligere årsresultat i 2003 på 210-235 mio. kr. mod tidligere 250-275 mio. kr.

På længere sigt kan Bryggerigruppen dog se frem til årlige besparelser i størrelsesordenen 15 mio. kr., men selskabet understreger dog, at Thor-mærket vil bestå. Bryggerigruppens aktie blev fra morgenen handlet én gang, hvilket resulterede i et svagt fald på 1,9 pct. til kurs 204

Bryggerier fusionerer

Bryggerier fusionerer – Ceres, Faxe & Thor slår sig sammen.


04-03-1998 DR oplyser:

Ceres, Faxe & Thor slår pjalterne sammen. I dag fusionerer Jydske bryg, Fakse bryg, Bryggerigruppen og Rolink, oplyse selskaberne.

Det nyfusionerede selskab kommer til at gå under navnet Bryggerigruppen A/S

I samme omgang vil Carlsberg sælge sin aktiepost i gruppen, salget ventes at finde sted i maj eller juni.

Bryggerigruppen blev stiftet i 1989 for at samle aktiviteterne i Jyske Bryg Holding og Faxe Bryg, de to virksomheder ejede hendholdsvis 55 pct. og 44,5 pct. af det fælles selskab. BG Bank stod for de 0,5 pct. af aktierne.