Thisted Bryghus

A/S Thisted Bryghus, 1899-?


KORT INFO OM BRYGGERIET/FABRIKKEN.

  Ejere.
Thisted Aktiebryggeri 1899-1902
A/S Thisted Bryghus 1902-
Links. Ja
Kendte adresser.
Bryggerivej 10. 7700 Thisted

HISTORIEN.

Bryggeriet er selvstændigt og folkeejet, hvilke betyder at det er de lokale der holder bryggeriet i live, og det trives i bedste velgående i dag. Bryggeriet begyndte med Bayersk øl fra 1907, Aktietegningen til bryggeriet skete fra den 23 august 1898, hvor de hurtigt fik tegnet en kapital på 100.000 kr denne gang i 100,-, 200,- og 500,- aktier, det var mange penge denne gang. Thisted bryghus dækningsområde er i dag Mors, Thy og Livø og lidt i Nordjylland. I 1907 overtog bryggeriet 2 mineralvandsfabrikker og i 1951 lykkedes det bryggeriet at kommer over 2 millioner flasker. I 1955 fik bryggeriet Poul Reitzel som direktør på bryghuset, og han fortsatte de efterfølgende 26 år. I 1981 ansatte man så Peter Klemensen som direktør, og i en kort overgangsperiode var han direktør for 2 bryggerier, den anden bryggeriet Vestfyen. Siden 80’erne er det gået frem med flere forskellige øl fra bryggeriet, bl.a. kom den første Porse øl på markedet i 1984. I 2002 kunne bryggeriet så fejre sit 100 års jubilæum og i 2009 blev der så skiftet direktør på bryggeriet, og igen hentede man en fra bryggeriet Vestfyen. Denne gang blev det Henrik Sørensen, som skulle føre an på bryggeriet.

Aktuelt er det svært at komme på besøg på bryggeriet, da man kun modtager foreninger eller andre navngivende grupper såsom virksomheder, på rundvisning. Desuden er det kun for de lokale i området der får lov til at kigge ind. Det sker at andre kan få lov at komme ind og se, men det er sjældent og ventetiden er lang. Også deres aktier er i høj kurs blandt folk, dvs. at når man først har fået fat i en, så bliver den i familien eller venner for fremtiden, så at få en aktie er endnu mere svært end at vinde de 7 rigtige i lotto.

Den 24. januar 2019 tog bryggeriet det første spadestik til en ny udvidelse af bryghuset til et beløb til ca. 30 mio kr, og bygningerne stod færdig i december samme år. Med denne udvidelse øgedes kapaciteten med det dobbelte. Bryggeriet var på det tidspunkt det 5. største bryggeri i Danmark.

I 2024 fik Thisted Bryghus etableret et samarbejde med Bryggeriet Refsvindinge på Fyn med produktion og tapning af deres populære øl. Samarbejdet er blevet til efter at Refsvindinge ikke længere følte at samarbejdet med Vestfyn var tilstede.


ETIKETTERNE.


ARTIKLER.


ANDET.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


LITTERATUR.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


REKLAMER – HERUNDER REKLAME FILM.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.