Maribo Bryghus Lukker

Maribo Bryghus Lukker

14-11-2007 – TV2 Øst oplyser:

Bryggerikæden Royal Unibrew har haft et dårligere salg end forventet. Derfor lukker koncernen det lille lollandske bryghus og fyrer de 40 medarbejdere.

Rygeforbuddet på de danske barer og værtshuse slår igennem på resultatet hos den danske bryggerikæde Royal Unibrew. Salget har ikke levet op til forventningerne i årets tredje kvartal, og derfor må bryggerikoncernen sænke forventningerne til 2007 med 45 millioner kroner.

Cirka 300 medarbejdere i alt skal fyres, heraf 40 på bryggeriet i Maribo, der altså lukker. Også bryggeriet i Lielvarde i Letland lukker i 2008.

Selv om Maribo Bryghus lukker i slutningen af februar, vil mærker som Maribo Pilsner, Blå Nykøbing og Slots fremover blive produceret på koncernens andre danske bryggerier.

– Beslutningen om at lukke Maribo har været meget tung og smertelig ikke mindst med tanke på de direkte berørte medarbejdere og det faktum, at Maribo by som helhed mister en god arbejdsplads og et populært symbol for 100 års ølbrygningstradition på Lolland-Falster. Desværre har beslutningen været helt nødvendig, understreger direktør i Royal Unibrew Poul Møller.

Poul Møller var på Maribo Bryghus tidlig onsdag morgen for at orientere medarbejdere og fællestillidsmand om baggrunden for beslutningen. Royal Unibrew indleder snarest forhandlinger med de faglige og fagretslige organisationer med henblik på afskedigelse af alle bryggeriets medarbejdere, hvilket omfatter 10 funktionærer og 30 timelønnede.

– Som en del af forhandlingerne forventer vi at tilbyde enkelte funktionærer anden beskæftigelse i koncernen, mens adskillige timelønnede vil blive tilbudt arbejde på vores bryggeri i Faxe, i første omgang i højsæsonen 2008, siger Poul Møller.