Frem mineralvandsfabrik

Frem mineralvandsfabrik, 1949-2016


KORT INFO OM BRYGGERIET/FABRIKKEN.

Logo/Billede. Ejere.
Nej
Links. Kendte adresser.
Nej

HISTORIEN.

Mineralvandsfabrikken Frem A/S blev grundlagt i 1949 af Egon Adelhardt Nielsen. Han havde arbejdet på sodavandstapperi ved Hadsund, og fik lyst til at starte sit eget. Derfor flyttede han og familien til Ribe, hvor Frem blev startet i en baggård i Hundegade i Ribes indre by. De brugte maskiner kom til med tog, Egon fik sukkertilladelse, og så var han i gang.

I 1951 kom skyllemaskinen til afvaskning af flasker til, i 1953 kom mostmaskinerne til, og stille og roligt voksede Frem. Grunden i Hundegade, hvor produktionen er nu, blev også købt til, og nu var der plads til at boltre sig på. Hen imod midt 1960’erne skete der meget. Flere udbygninger blev foretaget, byens første gaffeltruck kom til, og der var efterhåneden op imod 10 ansatte. De gamle trækasser blev udskiftet med de røde plastkasser, som stadig bruges, og som mange forbinder med Frem i dag.

I 1978 overtager Egon og Palle Adelhardt Frem efter deres far. Egon bliver administrerende direktør, og sidenhen kommer den tredje bror Søren med i firmaet. Gennem årene har man kunnet købe Frems produkter i mange forskellige flasker – bl.a. havde 1 l. glasfalsken en overgang sin storhedstid. Nu sælges produkterne dog udelukkende i 25 cl. glasflasker og i 50 og 150 cl. plastflasker.

1980’erne var hårde tider for sodavandsproducenterne. Kravene til kvalitet og volume blev stadig større, og mange mindre tapperier lukkede. Frem klarede sig igennem ved hele tiden at være utrolig omstillingsparate og ved at producere de produkter, som kunderne efterspurgte på det givne tidspunkt. En anden fordel var også, at Søren og Palle var uddannet værktøjsmagere. På den måde kunne de selv klare små justeringer og reparationer, når maskinerne alligevel ikke kørte i weekenderne. (fremvand.dk)

Mineralvandsfabrikken blev overtaget af Bryggeriet Fuglsang i november 2016. Begrundelsen var at finde efterfølgere til fabrikken, og man fandt ud af at Fuglsang var det eneste rigtige for Frem’s fremtid. I 2020 blev fabrikken lukket og flyttet til Haderslev til nye lokaler nær motorvejen.


ETIKETTERNE.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


ARTIKLER.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


ANDET.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


LITTERATUR.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


REKLAMER – HERUNDER REKLAME FILM.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.

 

Frem mineralvandsfabrik, 1949-2016

Ejere:

Egon Adelhardt Nielsen, 1949-1978
Egon Adelhardt & Palle Adelhardt, 1978-2016

Historie.

 

Bryggeriets sidste adresse:

Hundegade 41, 6760 Ribe

Litteratur:

Ikke kendt.

Etiketter:

Ikke kendt

Links:

Reklamer – Herunder reklamefilm:

Ikke kendt