Brøckhouse Hillerød, 2002-2009
KORT INFO OM BRYGGERIET/FABRIKKEN.
HISTORIEN.
Bryggeriets stifter Allan Poulsen startede i 1995 med at brygge øl hjemme i sin kælder på et 40 liters kobberanlæg, han selv havde lavet. I starten var hjemmebryggeriet en bibeskæftigelse, ved siden af et job som IT-konsulent, men i takt med at efterspørgslen på Allan Poulsens øl steg, begyndte også drømmen om at udvide produktionen at antage en stadig fastere form. I 2001 blev Brøckhouse stiftet som virksomhed, som medførte at Allan Poulsen investerede 500.000 kr. i bryggeriudstyr, så det lille hobbybryggeri nu fyldte hele kælderen i den private villa i Grib Skov. Herefter var det nu muligt at brygge 24.000 liter om året. Virksomheden fungerede dog stadig delvist på hobbyplan, som indbefattede en ugentlig fridag, hvor Allan Poulsen kunne arbejde i bryggeriet.
Den langsomme udvidelse af produktionen viste sig at være ganske hurtig, da Brøckhouse allerede i foråret 2004 med et nyt bryganlæg, nåede op på en kapacitet på en halv mio. liter om året. Brøckhouse har i høj grad udviklet sig eksplosivt, hvilket også kan ses af antal ansatte, som ved opstarten i 2002 kun talte Allan Poulsen selv, men i dag (september 2007) beskæftiger 13 personer, plus vikarer. Desuden forventes det, at produktionen i 2007 bliver på omkring 600.000 liter øl.
I maj 2007 meddelte Allan Poulsen at han vil trække sig som direktør og brygmester fra bryggeriet, da han anser sig selv mere som iværksætter end direktør. Så i Januar 2008 blev Torben Steenholt sammen med Max & Bernie som skulle vidreføre Brøckhouse. Han vil dog fortsat være medejer af Brøckhouse.
I kølvandet på den høje efterspørgsel er Brøckhouse desuden blevet hædret af bl.a. Danske Ølentusiaster med prisen Årets Ølnyhed 2002 for øl-typen India Pale Ale (IPA).
Brøckhouse gik 16. december 2008 i betalingsstandsning og er erklæret konkurs med udgangen af februar 2009.
Brøckhouse var et dansk mikrobryggeri beliggende i Grib Skov. Det var et af Danmarks mindste med en kapacitet på kun 500 liter øl pr. bryg. Øllet brygges i hånden efter gamle traditioner og med brug af kvalitetsråvarer. Øllet er ufiltreret og upasteuriseret, og det får en lang naturlig lagringstid. De henter inspiration i gamle danske øltyper, men også i de store øllande som Belgien, England og Tyskland.
ETIKETTERNE.
Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.
ARTIKLER.
Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.
ANDET.
Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.
LITTERATUR.
Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.
REKLAMER – HERUNDER REKLAME FILM.
Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.