Brøckhouse Hillerød

Brøckhouse Hillerød, 2002-2009

Ejere:

Allan Poulsen 2001-2007
Torben Steenholt 2007-2009

Historie.

Bryggeriets stifter Allan Poulsen startede i 1995 med at brygge øl hjemme i sin kælder på et 40 liters kobberanlæg, han selv havde lavet. I starten var hjemmebryggeriet en bibeskæftigelse, ved siden af et job som IT-konsulent, men i takt med at efterspørgslen på Allan Poulsens øl steg, begyndte også drømmen om at udvide produktionen at antage en stadig fastere form. I 2001 blev Brøckhouse stiftet som virksomhed, som medførte at Allan Poulsen investerede 500.000 kr. i bryggeriudstyr, så det lille hobbybryggeri nu fyldte hele kælderen i den private villa i Grib Skov. Herefter var det nu muligt at brygge 24.000 liter om året. Virksomheden fungerede dog stadig delvist på hobbyplan, som indbefattede en ugentlig fridag, hvor Allan Poulsen kunne arbejde i bryggeriet.

Den langsomme udvidelse af produktionen viste sig at være ganske hurtig, da Brøckhouse allerede i foråret 2004 med et nyt bryganlæg, nåede op på en kapacitet på en halv mio. liter om året. Brøckhouse har i høj grad udviklet sig eksplosivt, hvilket også kan ses af antal ansatte, som ved opstarten i 2002 kun talte Allan Poulsen selv, men i dag (september 2007) beskæftiger 13 personer, plus vikarer. Desuden forventes det, at produktionen i 2007 bliver på omkring 600.000 liter øl.

I maj 2007 meddelte Allan Poulsen at han vil trække sig som direktør og brygmester fra bryggeriet, da han anser sig selv mere som iværksætter end direktør. Så i Januar 2008 blev Torben Steenholt sammen med Max & Bernie som skulle vidreføre Brøckhouse. Han vil dog fortsat være medejer af Brøckhouse.

I kølvandet på den høje efterspørgsel er Brøckhouse desuden blevet hædret af bl.a. Danske Ølentusiaster med prisen Årets Ølnyhed 2002 for øl-typen India Pale Ale (IPA).

Brøckhouse gik 16. december 2008 i betalingsstandsning og er erklæret konkurs med udgangen af februar 2009.

Brøckhouse var et dansk mikrobryggeri beliggende i Grib Skov. Det var et af Danmarks mindste med en kapacitet på kun 500 liter øl pr. bryg. Øllet brygges i hånden efter gamle traditioner og med brug af kvalitetsråvarer. Øllet er ufiltreret og upasteuriseret, og det får en lang naturlig lagringstid. De henter inspiration i gamle danske øltyper, men også i de store øllande som Belgien, England og Tyskland.

Bryggeriets sidste adresse:

Høgevej 6, 3400 Hillerød

Litteratur:

Ikke kendt.

Etiketter:

Ikke kendt

Links:

  • Ikke kendt

Reklamer – Herunder reklamefilm:

Ikke kendt