Albani Bryggerierne A/S

Albani Bryggerierne A/S, 1859 – ?


KORT INFO OM BRYGGERIET/FABRIKKEN.

  Ejere.
Se beskrivelsen herunder.
Links. Ja
Kendte adresser.
Tværgade 2 5000 Odense C.

HISTORIEN.

Albani startede 2 april 1859 af Edvard F. Estmann og Johan F. Rasmussen, men selve bryggeriets grundlæggelse skete den 7. november samme år. Der gik dog ikke mange år før at bryggeriet blev omdannet til et aktieselskab og det skete så i 1868. I tidens løb har Albani opkøbt mange små fynske bryggerier hvor bl.a kan nævnes: Slotsbryggeriet i 1905, Bogense bryggeri i 1923 hvor man så lukkede det i 1968, og Svendborg Bryghus overtog man i 1967 som så lukkede omkring 1989. Grunden var nok den øgede konkurence fra de andre store bryggerier i Danmark. Det ses tydeligt i 1990’erne hvor Albani i Odense opkøbte Slotsmøllen i Kolding, Baldur i Esbjerg og Maribo Bryghus, som var det sidste man opkøbte i maj måned 1997.

I 1998 lavede man store ændringer i processen, Slotsmøllen blev nedlagt, skønt den gav overskud. Produktionen blev flyttet til Baldur og Albani og Mineralvandsproduktionen til Baldur. Baldur skulle så producere de billige mærker, mens Albani og Maribo skulle producere mærkevarer. Albani har desuden fået retten til at tappe Jolly Cola og Sunkist. I 1999 blev så Baldur Bryggerierne i Esbjerg solgt til Carlsberg, da regnskabet i dette regnskabsår viste et underskud, så man var nød til at omlægge endnu en gang. Det betød også at produktionen af de billige sodavand fulgte med til Carlsberg.

Den 4 marts 1998 gik den så ikke længere som selvstændigt bryggeri og måtte se sig om efter en ny samarbejdspartner, Carlsberg var der med det samme og Bryggerigruppen melde sig tøvende til kort efter. Det hele endte med at Albani gik til Bryggerigruppen som bestod af Faxe, Ceres og Thor.

I 2005 skiftede Bryggerigruppen så navn til det vi kender i dag, Unibrew.


ETIKETTERNE.


ARTIKLER.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


ANDET.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.


LITTERATUR.

Altid på vej…, Albani Bryggeriets historie
Af: Per Boje & Hans Chr. Johansen,
Udgivet af: Odense Universitetsforlag, 1989.


REKLAMER – HERUNDER REKLAME FILM.

Der er ikke nogen informationer til dette punkt endnu.